اجرای یک برنامه ساده با استفاده از cmd در جاوا
اجرای یک برنامه ساده با cmd شاید یک کار آسان و در عین حال لذت بخش باشد.اما زمانی که برنامه نیاز به مدیریت بیشتر و وارد مبحث پکیج بندی می شود استفاده از IDE مناسب به سرعت بخشیدن در پیشرفت برنامه کمک شایانی می کند.
IDE یا Integrate Development Environment یک محیط برای زبان های برنامه نویسی است که کار کد نویسی و مدیریت فایل های برنامه را راحت تر و سرعت کد نویسی را بالا می برد.
زبان قدرتمند جاوا IDE های قدرتمندی نیز دارد که باعث ایجاد انگیزه در کسانی می شود که خواهان یادگیری این زبان هستند.
IDE هایی مانند Netbeans ، Eclipse ، Intellij IDEA IDE و غیره را می توان نام برد که آخرین نسخه این محیط هارو می توانید از اینترنت دانلود کنید.
برای شروع کار نیاز به IDEA نیست و می توانید با استفاده از notepad برنامه ها را بنویسید و از طریق Cmd در ویندوز اجرا کنید.
همچنین استفاده از Notepad++ نیز بسیار مفید خواهد بود زیرا از گرامر زبان های مختلف از جمله جاوا پشتیبانی می کند و کلمات کلیدی را با رنگ مختلف و تورفتگی ها را نمایش می دهد که برای فهم بیشتر موثر است.
آخرین نسخه برنامه notepad++ را می توانید از اینجا دانلود کنید.
خوب ، بریم سراغ اولین برنامه :
ابتدا یک فایل متنی با پسوند .java به نام Test ایجاد کنید.(به این صورت Test.java) دقت کنید که برای نمایش پسوند فایل ها و تغییر آنها باید گزینه Hide extensions for know file types را غیر فعال کنید.برای این کار به Computer بروید و از منو آیتم Tools را طبق شکل انتخاب و گزینه Folder Option را انتخاب کنید.
گزینه Hide extensions for know file types باید غیر فعال باشد ، در صورت فعال بود آن را غیر فعال کنید و ok را فشار دهید.
خوب حالا فایل متنی ایجاد شده (Test.java) را باز کنید و کد زیر را در آن وارد کنید.
نکته : به حروف بزرگ و کوچک دقت کنید زیرا جاوا به کوچک و بزرگی حساس است.اصطلاحا Case sensitive می باشد.
public class Test {
public static void main(String[] args){
System.out.println("Hello Java");
}
}
خوب حالا باید فایل را ذخیره کنید و cmd را باز کنید و با استفاده از دستور cd به مسیری که فایل Test.java را ذخیره کردید بروید...
برای مثال من فایل را بر روی دسکتاپ در فولدر java ایجاد کرده ام و در cmd با استفاده از دستور زیر به آن مسیر می روم:
cd desktop/java
حالا با دستور javac Test.java یک فایل Test.class ایجاد میشود که فایل بایت کد جاوا می باشد و با دستور java Test ماشین مجازی جاوا فایل Test.class را ترجمه میکند و اجرا می کند.
با دستور javac فایل جاوا به یک فایل بایت کد که قابل فهم برای ماشین مجازی جاوا است کامپایل می شود که نتیجه یک فایل با پسوند .class می باشد.
مراحل طی شده به صورت زیر می باشد.
خوب اگه مراحل و درست انجام داده باشین همه چیز با موفقیت انجام می شه.
منبع : it3du.ir
موفق باشید